sobota 22. března 2008

Nežádoucí kosmická vydání (2)

V tomto pokračování si představíme další výrobky, které patří do skupiny nelegálních vydání.
Na třech aršících s označením státu Mordovia jsou reprodukovány fotografie astronautů při výstupu, fotografie výstavby ISS a obrázky sond. Bohužel, chybí další popisné údaje – ovšem vzhledem tomu, že se jedná o nežádoucí výtisky, které jsou z filatelistického hlediska pouhým zoubkovaným obrázkem nás toto nemusí mrzet. (Mordvinsko je jeden ze států Ruské federace. Má rozlohu 26.200 km² a žije zde 888.766 obyvatel.)
Tiskový list Tatarstánu reprodukuje fota z výstupů do volného prostoru, pouze na prvním obrázku je výstup na Měsíc. (Tatarstán je republikou Ruské federace. Nachází se ve východní Evropě na soutoku řek Volhy a Kamy. Jeho rozloha je 68.000 km² a obývá ho 3,7 milionu obyvatel.)
Na tiskovém listu s názvem státu Buriatia jsou reprodukovány fotografie ze startu raketoplánu. (Republika Burjatsko je republika Ruské federace v Sibiřském federálním okruhu. Její rozloha je 351.300 km², má 1,04 milionu obyvatel. Republika má vlastního prezidenta, parlament (Chural) a ústavu. Hlavní město je Ulan-Ude).





Žádné komentáře: