úterý 15. září 2009

Kosmonaut Remek obhájil svůj post

Po nahlédnutí do výsledků letošních voleb do Evropského parlamentu je jasné, že náš kosmonaut Vladimír Remek (Sojuz 28) obhájil svůj post a to jako nezávislý na kandidátce KSČM. Během dalšího pětiletého funkčního období bude dojíždět na jednání do Bruselu a Štrasburku.
Pro nás filatelisty to znamená, že do našich sbírek můžeme zařadit materiály k letošním volbám do EP.

prvně byl zvolen ve volbách v r. 2004


letošní volby proběhly 5.-6. června

Při sestavování profilů kandidátů a hodnocení účasti jednotlivých europslanců v minulém období položil server ihned.cz V. Remkovi následující otázku:
Co osobně považujete za svůj největší úspěch (může jich být i víc) během působení v Evropském parlamentu?
Na takovou otázku je složitá odpověď. Co si představit pod pojmem úspěch? Osobně považuji za významné, že jsem se jako jediný z poslanců za ČR přímo podílel(jako
stínový zpravodaj) při jednáních tripartity (EP, Rada a Komise) na tom, že jeden z nejambicióznějších projektů EU - systém družicové navigace Galileo nakonec dostal "zelenou" a pokračuje jeho budování. A to z řady důvodů - pro udržení konkurenceschopnosti a nezávislosti Evropy, pro další rozvoj špičkové techniky, pro perspektivu tisíců pracovních míst, ale i pro šance, které dává třeba v podílech na aplikacích a subdodávkách pro ČR, myšlenku na umístění sídla pro dohled Galilea v Praze nevyjímaje. Hlavním "úspěchem" pak je zachování Úřadu pro dohled nad systémem Galileo (GSA) v Nařízení EK a tím i šanci Prahy.
Poznámka: odpověď krácena, ponechána pouze oblast věnovaná kosmonautice.

Prameny:
http://ihned.cz/c4-10036830-25238280-000000_d-cesti-europoslanci-hvezdy-prumer-i-neviditelni#cleopatra


OVS: úřadovna EP v Luxemburgu

volby 2009

50. výročí Evropského parlamentu

Žádné komentáře: